• Sos Mihai Bravu 42-62

  • Luni-Vineri
    9:00 - 17:00
Contact

021.252.16.21

close
Acasa Blog Grup de combustie OHA RHE
aug.

Grup de combustie OHA RHE

Grup de combustie (RHE – modulant in condensatie)
Grupul de combustie cu recircularea gazelor de ardere, brevetat de Systema SPA Italia, are rolul de a genera caldura prin intermediul unui arzator (gaz, GPL) si de a realiza circuitul continuu al fluidului caloportor (gaze de ardere) cu ajutorul unui ventilator dimensionat corespunzator traseului tubulaturii radiante. Grupul de combustie realizeaza modularea continuua a puterii termice in functie de temperatura exterioara. Astfel scade consumul de energie electrica si creste durata de viata a motorului exhaustorului. Tubulatura radianta este incalzita prin gazele de ardere, atingand la suprafata exterioara, temperaturi intre 120-290°C. De la aceasta temperatura, tubulatura radianta emite energia sub forma de unde electromagnetice in domeniul infrarosu, incalzind prin radiatie spatiul in care este montata. O parte din gazele de ardere sunt recirculate contribuind la economie de energie in functionarea sistemului de incalzire. Tubulatura radianta constituie un circuit etans, fiind in depresiune in raport cu spatiul incalzit, ceea ce confera siguranta maxima in exploatarea echipamentului.
Astfel „Oha RHE”,  este considerat o inovatie in domeniul grupurilor de combustie si este definita prin arzator modulant cu plaja foarte larga de variatie si tehnologie inverter pentru asigurarea circulatiei debitului de gaze arse in lungul tubulaturii radiante.
Modularea puterii termice se face prin reglarea debitului de gaz introdus si prin intermediul unui inverter care actioneaza exhaustorul in functie de mai multi parametrii: temperatura gazelor arse, temperatura exterioara si temperatura mediul ambiant.
Utilizarea grupului de combustie OHA RHE fata de alte grupuri de combustie, cu mai multe stadii de functionare, permite:
Reducerea consumului electric,
, Un randament optim al combustiei constant chiar si la temperaturi medii sau joase independent de lungimea si configuratia tubulaturii radiante,
Radiatie constanta pe toata lungimea tubulaturii radiante,
Aspiratie proportionala aer – gaz metan,
Eficienta si economii energetice mari,
Aprindere electronica gestionata de inverter care controleaza modularea continua,
Controlul motorului cu turatie variabila.
Poate fi prevazuta cu sonda de temperatura exterioara  pentru optimizarea functionarii in functie de conditiile reale.
Posibilitate de gestionare la distanta.
Lipsa zgomotului.
Comparate cu alte tehnologii de incalzire, tehnologiile prin radiatie reduc consumurile de combustibil, conducand la economii in exploatare mai mari de 30-40% si amortizari ale investitiei in  termene scurte.
In ceea ce priveste tubulatura radianta cu recirculare SYSTEMA, brevetata in anul 1980 prin brevet PD 92 A 000153 si grupurile de combustie OHA standard si OHA RHE comparate intre ele, dar si cu alte echipamente similare(ale altor producatori), din punct de vedere al randamentului global se prezinta astfel:

Add Your Comment

Your email address will not be published.*