• Sos Mihai Bravu 42-62

  • Luni-Vineri
    9:00 - 17:00
Contact

021.252.16.21

close
Acasa Blog Solutii pentru incalzirea fermelor de pui
Solutii pentru incalzirea fermelor de pui
dec.

Solutii pentru incalzirea fermelor de pui

Tuburi radiante pentru incalzirea incintelor de crestere a puilor!

Solutii pentru incalzirea fermelor de pui. Prima etapă a producției de pui de carne se numește incubație și durează aproximativ 8-14 zile, în funcție de integrator și de condițiile meteorologice. În timpul clocitului, puii sunt de obicei adăpostiți doar într-o porțiune a clădirii, iar încălzitoarele sunt folosite pentru a crea temperaturi adecvate pentru creșterea păsărilor. Un mediu termic confortabil pentru puii tineri în timpul clocirii este esențial pentru performanța generală a unui pui de carne.

În primele 4-7 zile de viață, puii de carne sunt poikilotermi, ceea ce înseamnă că nu pot menține o temperatură corpului stabilă (Brody, 1945). Încălzitoarele sunt deosebit de importante în această perioadă pentru a se asigura că temperaturile mediului ambiant nu scad sau nu cresc prea mult. Pentru o performanță optimă, puii ar trebui să rămână în zona termo-neutră. Dacă temperaturile din hala de productie scad prea mult, performanța va avea de suferit deoarece puii se vor înghesui adesea și nu vor reuși să caute în mod activ hrana și apă și/sau vor metaboliza energia din furaj pentru a rămâne calzi și nu pentru a crește si a se dezvolta.

Incalzire ferme de pui
Zonă populată, climatizată cu temperatură prea scăzută sau prea caldă

Temperatura corpului unei păsări poate scădea la aproximativ 23 ° C înainte de moarte (Pescatore & Jacobs, 2014). Dacă temperaturile din hală sunt prea ridicate, se vor produce scăderi ale performanței, deoarece puii cheltuiesc energie încercând să se racorească gâfâind sau ținându-și aripile departe de corp. Temperaturile ridicate ale aerului pot reduce, de asemenea, consumul de furaj. Limita superioară letală a temperaturii corpului este de 45–47 °C (Pescatore & Jacobs, 2014).

Incalzire hale pentru cresterea puilor
Incălzire corectă

Următoarea etapă de producție se numește creștere, moment în care păsărilor li se permite utilizarea deplină a clădirii. Încălzitoarele sunt adesea folosite în timpul creșterii, dar nu la fel de frecvent ca în timpul clocitului. Creșterea durează de obicei până când păsările au vârsta de 35-63 de zile și este determinată de integrator și de dimensiunea medie a păsării care este crescută.

Obiectivul principal în gestionarea unui mediu sigur este acela de a crea un spațiu confortabil pentru păsări astfel incat sa se optimizeze creșterea. Acest lucru poate fi o provocare mai ales în timpul clocitului pe vreme rece, când sunt necesare temperaturi ridicate în camere de incubație de mari dimensiuni. Pentru a complica și mai mult problema, temperaturile țintă ale incintei populate trebuie sa scada treptat de oarece, pe măsură ce păsările îmbătrânesc, sistemele lor de termoreglare se maturizează și nu mai au nevoie de temperatura ridicată a incintei, asa cum este cazul păsărilor foarte tinere. Căldura corpului generată de păsările mai în vârstă, contribuie, de asemenea, la încălzirea aerului. Regimurile de temperatură ale zonei sunt prescriptive, dependente de rasă și, în general, sunt determinate de integrator. Se recomandă pentru inceput temperaturi ale aerului de  30 – 32 °C în ziua 1 (Aviagen, 2014; Cobb-Vantress, 2012). În fiecare zi după aceea se recomandă scăderea treptata a temperaturii aerului până la atingerea unei valori de 20 – 21 °C în jurul zilei 27 și care se menține pe tot parcursul creșterii. Unii integratori care cresc puii de carne mari (cu vârsta de peste 60 de zile) pot scădea temperatura finală cu câteva grade suplimentare pentru a ține cont de cantitatea mare de căldură emisa de păsări.

 

Pentru a asigura un mediu confortabil și sănătos, umiditatea relativă a aerului trebuie menținută între 45% și 65%. Valorile mai mici de 45% pot cauza disconfort prin iritarea mucoaselor și a aparatului respirator, în timp ce valorile mai mari de 65% pot duce la scăderea presiunii parțiale a oxigenului și la suprasolicitarea sistemului cardiovascular.

Sistemul de ventilație trebuie să aibă o capacitate suficient de mare pentru a evita supraîncălzirea și a îndepărta excesul de umiditate. În plus, este necesar să se asigure o  ventilație optima. În cazul în care densitatea de populație depășește 33 kg/m2, diferența dintre temperatura interioară și cea exterioară nu trebuie să depășească 3°C în timpul verii, atunci când temperatura de afară depășește 30°C la umbră. Atunci când temperaturile de afară sunt sub 10°C, umiditatea relativă medie din adăpost, măsurată timp de 48 de ore, nu trebuie să depășească nivelul de 70%.

Performanțele puilor variază foarte puțin atunci când temperatura se menține între 20 și 25°C. Prin urmare, dacă temperatura exterioară este sub 20°C, o valoare țintă a temperaturii interioare de 20°C asigură un volum maxim de aer proaspăt la un necesar minim de încălzire. În schimb, atunci când temperatura exterioară depășește 25°C, ventilația poate asigura puilor doar un efect de răcire.

Temperaturile exterioare ridicate și căldura emanată din zona de ocupare pot face ca temperatura în zona de producție să atingă un prag critic. Atunci când puii ajung la 35 de zile, este de așteptat ca temperatura in zona de ocupare să fie cu aproximativ 6-8°C mai mare decât temperatura aerului. Răcirea păsărilor se poate realiza prin mai multe metode, întâi prin răcire prin evaporare și apoi prin răcire prin convecție (mișcarea aerului).

Viteza aerului este esențială. Curenții de aer au un rol deosebit de important în menținerea echilibrului termic și al umidității relative optime în zona de ocupare.

Incalzire ferme de pui

SYSTEMA ROMÂNIA propune solutii tehnice si echipamente pentru incalzirea eficienta a spatiilor industriale in conditiile realizarii unor economii importante de energie (de pana la 65%).

AVANTAJELE ALEGERII INFRA BAF DES

Incalzire fermei de pui

Tubul radiant destratificator “INFRA BAF DES” încălzește prin radiație și convecție cu efect de destratificare, direcționând căldura numai către zone specifice (pardoseala).

AVANTAJE

• Încălzirea directă a suprafețelor și a animalelor aflate in conul de radiație
• Spatiul este încălzit si prin convecție gratie căldurii latente produse de corpul animalelor
• Destratificarea aerului cald permite o distribuție mai bună a căldurii și în consecință, economisirea energiei
• Încălzirea diferitelor zone ale fermei, la temperaturi diferite, în raport cu ciclurile de producție, cu control electronic computerizat.
• Rentabilitate ridicată: acest produs are un consum redus de combustibil, in consecinta, reduce costurile de productie cu 20% – 30% și crește veniturile cu 10% – 20%

 

ECONOMIE ENERGIE SI NU NUMAI…

✓ POLUARE REDUSA✓ REDUCEREA PATOLOGIEI RESPIRATORII LA ANIMALE
✓ UMIDITATEA RELATIVĂ ESTE REDUSĂ✓ REDUCEREA ACTIVITATII PERSONALULUI IN FERMA ȘI A ACTIVITATILOR DE ÎNTREȚINERE
✓ TEMPERATURA ESTE UNIFORMA ÎN FIECARE ZONA A SPATIULUI✓ POSIBILITATEA ÎNCĂLZIRII ZONELOR INDIVIDUALE LA TEMPERATURI DIFERITE ÎN FUNCȚIE DE CICLURILE DE PRODUCȚIE
✓ MORTALITATE MAI MICĂ LA ANIMALE
✓ UTILIZAREA REDUSĂ A MEDICAMENTELOR

SIMPLU – FIABIL –ECONOMIC!

PATENT INTERNATIONAL. 0001412935

CUM FUNCTIONEAZA?

am recreat efectul „closca”

Sistemul radiant destratificator „INFRA BAF DES” încălzește atât prin radiație directa, cât și prin destratificarea căldurii care se acumulează în partea superioară a incaperii: căldura este direcționată către sol, către animale. Dispozitivul direcționează căldura către acele zone care sunt pozitionate in conul de radiație și sunt supuse debitului de aer al destratificatorului: în acest fel, podusul reproduce artificial „efectul de closca”. În plus, aerul va fi încălzit și de căldura latentă degajata de corpul animalelor.
Cu acest sistem de încălzire, animalele, care caută confort, se vor deplasa in conul de radiație (efectul de closca), evitand să se așeze acolo unde este frig. Este important să creați confortul termic ideal, numitul „efect de closca”, care poate fi obținut numai cu un sistem radiant și destratificarea aerului, pentru sănătatea păsărilor.
Când puii mănâncă, tind să prefere zonele cu temperatura mai ridicata și caută temperatura ideală pe care INFRA BAF DES este capabilă să o creeze. După ce mananca, puiul se deplasează liber în afara zonei termice ideale, spre zone mai puțin calde, si va degaja caldura latenta în funcție de metabolismul său.Incalzirea incaperilor industriale (si, in general, a incaperilor cu volum mare) pune, de regula, probleme dificile din cauza diversitatii tipurilor de cladiri intalnite, a varietatii activitatilor desfasurate si a necesitatii alegerii celui mai economic sistem, atat din punctul de vedere al investitiei, cat si al exploatarii.

 

Solutii pentru incalzirea fermelor de pui
Solutii pentru incalzirea fermelor de pui

Aplicatii

Solutii pentru incalzirea fermelor de puiSolutii pentru incalzirea fermelor de pui Solutii pentru incalzirea fermelor de pui Solutii pentru incalzirea fermelor de pui

Reprezinta o solutie perfecta pentru incalzirea serelor si a fermelor de animale.

Catalog tuburi radiante INFRA BAF DEF